به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، چند روز پیش حیات که سعید نمکی، وزیر بهداشت اخبار کرد که داخل هفته پیش رو تعداد مبتلایان به ویروس کرونا تکثیر پیدا خواهد کرد و کشور با قاصد این بیماری روبه رو  خواهد بود. این مصاحبت نمکی باعث شد مواجهه مردم با کرونا ملتفت مرحله جدیدی شود. کمپینی از یکشنبه در فضای مجازی با عنوان ۱۴ روز در بناء بمانیم» تشکیل شده است که مبلغان آن از مردم می خواهند همگی آنهایی که کار غیرضروری ندارند، ۱۴ روز در منزل خود بمانند تا کرونا میزبانی برای جولان دادن نداشته باشد. مبدا کننده این کمپین یک اپیدمیولوژیست دانشگاه تهران بود که گفته حیات چنانچه مردم دو هفته از ساختمان خارج نشوند، ویروس، میزبان مشهود نخواهد کرد. وی در عاقبت اخبار کرده بود که من بخاطر سلامتی خود و اطرافیانم ۱۴ روز در مسکن می مانم.

اما آیا ۱۴ روز مدت زمان مناسبی برای افول اپیدمی این ویروس است و بعد از آن می توان به زندگی عادی برگشت؟ یک اپیدمیولوژیست می گوید هر اپیدمی نقطه شروع، صعود و نزول دارد که بسته به قدرت آن و میزان افراد مبتلا می توان روند آن را پیش بینی کرد. داخل این میان، هرچه انسان وصیت های بهداشتی را بهتر رعایت کنند، این روانی سریع تر طی خواهد شد تا اپیدمی بوسیله خال خاموشی برسد. مهم ترین راه حل، شکستن چرخه ارجاع است

سرور سعید هاشمی نظری، اپیدمیولوژیست و دانشیار دانشکده بهداشت و زنهار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره می گوید: در هر اپیدمی مهم ترین راه کنترل، شکستن چرخه انتقال است. در واقع وقتی اپیدمی کنترل می شود که حرکت دورانی انتقال آن از افراد مبتلابه افراد حساس متوقف شود. بدترین نوع سناریو تو اپیدمی ها وقتی است که ما هیچ طرز کار انجام ندهیم و قرار کنیم تا اکثریت جامعه به بیماری مبتلا شوند و بعد بوسیله طور طبیعی دوچرخه انتقال شکسته و سپس اپیدمی ساکت می شود. این اتفاقی است که به قیافه غریزی در اپیدمی ها عارض می دهد.

به گفته این هیکل کمیته اپیدمیولوژی در ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا داخل تهران، بخاطر شکستن چرخه ارجاع به عنوان مهم ترین اقدام، گونه های متعددی وجود دارد که یکی از بدوی ترین آنها ایزوله کردن افراد بیمار است؛ بوسیله این معنی که افراد ناسالم به دور از افراد دیگر بستری و محافظت شوند که درون این رخ ارجاع بلای ناگهانی امکان پذیر نخواهد بود. افراد سالم را هم به منزله افراد ناسالم بدون علامت در نظر بگیریم

هاشمی امتداد می دهد: اما مشکل پا بر جا روال افرادی است که ناخوش هستند، ولی هنوز مدال دار نشده اند! موضوع این است که این افراد می توانند بیماری را بوسیله سایر افراد جامعه منتقل کنند، لذا برای این که این چرخه ارجاع از این گروه عاری علامت به دیگران شکسته شود، توصیه های مختلفی وجود دارد که سهل ترین آن کنترل مسائل بهداشتی توسط افراد است. بوسیله این ذهنی که ما علاوه بر تجلیل اصول بهداشتی اندرز شده توسط وزارت بهداشت داخل مواجهه با افراد مدال دار، هر بی نظیر دیگری را بوسیله عنوان یک بی همتا بیمار بدون مدال در نظر بگیریم. بنابراین باید مجاهدت کنیم در معرض ترشحات افراد راحتی نگیریم، با آنها دست ندهیم یا ربط نزدیک نداشته باشیم تا این مصیبت بوسیله ما منتقل نشود.

اما یک شلنگ فراتر از توصیه های معمول که وزارت بهداشت درباره کنترل انتقال بلای ناگهانی می دهد این توصیه به مردم است که در منزل بمانند. هاشمی در این باره می افزاید: هرچه افراد بیشتر در منزل بمانند و کمتر با سایرین مواجه داشته باشند احتمال ناتندرست شدن کمینه خواهد وجود و فرآیند انتقال بلای ناگهانی زودتر خواهد ضعف. شدیدترین نوع این توصیه، قرنطینه شوهردار است که در چین اعمال شد و دولت چین از مردم خواست تا درون منزل بمانند تا این اپیدمی زودتر بوسیله وهله افول خود برسد.

وی وعده دیگر تأکید می بطی ء: در حال حاضر وصیت عمومی به انسان این است که بهداشت فردی را که به کرات سفارش شده، پاس کنند، با افراد مبتلای دارای علامت که مصیبت آنها آنقدر اکید محو که در درمانگاه بستری شوند، تماس نزدیک و نگهداری نشده نداشته باشند و از ترددهای غیر ضروری خودداری کنند تا این بیماری بوسیله لفظ افول لول کند. داده کافی نداریم

هاشمی دنباله می دهد این اپیدمی تا زمانی که انتقال کم شود، عروج صعودی خواهد داشت. هنوز مفروضات و داده جامع و کاملی از موارد اکید و مشکوک نداریم؛ دلیل آن هم کمبود کیت امتیاز است که باعث می شود از همگی افراد تست خمود نشود. لذا ما داده کافی بخاطر تجرید این موضوع که این اپیدمی کی افول خواهد کرد، در جوانمردی نداریم. اما پهلو بنیاد داده سایر کشورها به رویت نمی آید اپیدمی ما تو عروج نزولی خودش استراحت گرفته باشد. ما همچنان داخل سیر تصاعدی هستیم. اپیدمی هنوز در سیر تصاعدی است

 به گفته وی، امید می رود با اقداماتی که انجام می شود این سیر صعودی زودتر به سفیر برسد و بعد بوسیله جانب نزولی برود. آنچه احتمالاً همکاران در مورد ۱۴ روز اعلام می کنند این است که تا دو هفته آینده این سفر به صعود برسد و بعد به سمت نزولی برود. هاشمی می گوید: ما در ابتدای این سیر تصاعدی هستیم و این سیر تکاملی کشش می کشد تا به قله برسد و بعد بوسیله سمت کاهش برود. اکنون این فاصله رسیدن به قله ممکن است  یک، دو یا سه هفته طول بکشد، اما واقعیت این است که سیلان آن در روزهای آتی مشخص خواهد شد. هرچه انسان موعظه ها را قطعی بگیرند و هرچه  اقدامات بیشتری انجام شود، ما زودتر به فرستاده و پس ازآن کمبود خواهیم رسید.

هاشمی تو پاسخ به این سؤال که سیر تکاملی اپیدمی این بلای ناگهانی تشابهی با بلای ناگهانی های اپیدمی گذشته دارد یا خیر و پهلو مبنا آنها می نبوغ آن را پیش بینی کرد، می گوید: موضوع این است که این ویروس جدید است؛ اگرچه با سارس و آنفلوانزا شباهت هایی دارد، ولی تفاوت هایی هم به لحاظ قدرت بلای ناگهانی زایی و قدرت ارجاع بین افراد دارد، بوسیله همین برهان باریک بین نمی توان گفت. ولی اگر بخواهیم اپیدمی ناحیه را با اپیدمی چروک و سایر کشورها مقایسه کنیم به دید می آید بازه زمانی کامل رطوبت حاجت است تا  قضاوت کرد که چه زمانی به پیشرفت خواهیم رسید. لذا چون داده ها را ندارم و نمی توان آنالیز تحلیلی روی آن انجام داد و پیک را مشخص کرد، نمی توانم جدی بگویم کی پیک تمام خواهد شد، ولی می توانم با قطعیت بگویم هرچقدر احترام گذاردن کنترل از سوی آدم بیشتر باشد، احتمال خاموش شدن اپیدمی بیشتر خواهد بود.

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها